Finale u mislima Somboraca

365

U treće kolo Superlige ekipa Sombora ulazi kao član vodećeg trija, u kome su još i Vukovi i Inđija, takođe neporaženi klubovi posle dva nastupa. Uoči utakmice sa Jagodinom, koja će gostovati na severu Srbije predstojećeg vikenda, strateg “Bođoša” Davor Stojanović ima priličan broj razloga za zadovoljstvo. Optimizam zasnovan na realnim pokazateljima, dve pobede u isto toliko takmičarskih utakmica, ide sve do neskrivene želje da se upravo “Celtis”-i nađu u velikom finalu. No, krenimo redom…

Somborci su u prvoj rundi nadmetanja nadigrali na svom terenu Nišlije, savladavši ih sa 27:18 uz 13 uzastopnih poena u poslednjoj deonici na koje Imperatori nisu našli pravi odgovor. Usledilo je potom teško gostovanje u Vršcu, gde su “Bođoši” izdržali veliki nalet Lavova u završnoj četvrtini, što je trijumf od 18:20 učinilo i značajnim ali i lepšim. Iako su to tek dva od ukupno osam koraka u ligaškom delu nadmetanja, entuzijazam sve vidljivije narasta u redovima “Celtis”-a.

– Naravno, svi u klubu smo zadovoljni rezultatskim startom ove sezone. Nije bilo lako, ali smo na terenu uradili šta je bilo potrebno da se do pobeda dođe. Ipak, ovo je tek početak, nama tek predstoje velika iskušenja. Mada, moram da priznam da nam raspored ide na ruku, jer imamo pauzu tačno na polovini šampionata, tako da ćemo svežiji ući u završnicu, kaže Stojanović.

Da se do uspeha ne stiže lako govore i kadrovski problemi sa kojima su se Somborci susreli uoči gostovanja u Vršcu. Bilo ih je toliko da je i sam trener “Bođoša” uskočio u svoju opremu, poručivši tako igračima da je spreman da i na terenu pripomogne ne bi li se do trijumfa. Ipak, na njegovu i sreću “Celtis”-a, manjak velikog igračkog kadra nije uticao na konačni rezultat.

– Nije bilo lako igrati protiv Vrščana, jer smo zaista bili u problemima zbog odsustva pojedinih članova naše ekipe. Neki nisu mogli tada da igraju, neke su sprečile povrede, pa sam se i ja pojavio u opremi rekavši igračima da ću biti uz njih, na terenu, ako do takve situacije usled razvoja utakmice bude došlo. Na sreću, nije bilo potrebe da ulazim, rekao je strateg Somboraca.

Davor Stojanović ne skriva svoje želje da pomogne timu čiji je sastavni deo. Ne skriva ni zadovoljstvo što ekipu sve više i više krasi ona zajednička atmosfera koja je neophodna za uspehe. A ne skriva ni ambicije:

– Nama sledi duel sa Jagodinom, pa teško gostovanje u Inđiji. Posle predaha u 5. kolu dolazi nam Obrenovac, a onda sledi teška završnica: mečevi kod Vukova, pa sa Legionarima kod nas, a na kraju idemo u Novi Sad. Ako do pauze ostanemo neporaženi, a mislim da smo sposobni za tako nešto, onda je zaista sve moguće. Iskreno, Vukovi i Djuksi jesu naše najbolje ekipe, ali ako i mi, poput Vojvoda, zabeležimo do poslednjeg kola jedino poraz od Beograđana, onda će o finalisti Superlige direktno odlučivati meč poslednjeg kola koji igramo u Novom Sadu. A u takvim utakmicama je sve moguće.