Nebeski Gromovi fokusirani na sopstvenu igru

265

Ekipa Nebeskih Gromova iz Obrenovca zbog problema sa zakasnelom isporukom dresova nije bila u prilici da na adekvatan način nastupi u prvom kolu Superlige protiv Vojvoda iz Novog Sada, ali je sa opremom “Sky Thunders”-a sada sve u redu i oni sa nestrpljenjem iščekuju prvi ovosezonski nastup. Sledi im gostovanje u Nišu, gde će za protivnika imati tim koji je u prvoj rundi nadmetanja poražen od Sombora sa 27:18.

– Iskreno, mi nemamo mnogo informacija o igri Imperatora, osim nekih ličnih saznanja ili onih činjenica koje su nam poznate od ranije, ali to možda i nije toliko važno koliko je bitno da se mi se spremamo da igramo našu, sopstvenu igru, ističe Uroš Antonić, ofanzivni koordinator Obrenovčana.

Za Nebeske Gromove nastupiće gotovo čitava generacija igrača koja je, noseći dresove Vukova, osvojila 2008. juniorsku ligu Srbije, a saradnja sa stručnim štabom čiji je i Antonić bio član nastavljena je i u ovoj godini. – Naš glavni trener, Zoran Damjanović, postavio je odlične temelje i mi koji mu u radu sa ekipom pomažemo sada mnogo lakše možemo da doprinesemo da ovi mladi momci napreduju još bolje i još brže. Imamo kontinuitet saradnje sa većinom njih i to je, svakako, dobra polazna osnova za ovu sezonu, kaže Antonić, pod čijim je vođstvom napad okosnice sadašnje ekipe Obrenovca u juniorskoj ligi 2008. godine do titule došao prosečno postizavši nešto više od 29 poena po meču.

Sada su, međutim, na red došla daleko veća iskušenja za ovu mladu ekipu. Učešće u seniorskoj konkurenciji za njih je i debitantsko, ali i od početka karijera – željno iščekivano.

– Atmosfera u timu je stvarno dobra, a entuzijazam koji krasi ovu ekipu generalno postoji i svuda u našem američkom fudbalu, jer se ovde ne igra za pare ili slavu, već zato što se voli ovaj sport i zato što momci žele da ga igraju. Naši igrači su željno iščekivali i prvo kolo, duel sa Novim Sadom, ali iz poznatih razloga do toga nije došlo. Sada je, čini se, nestrpljenje još veće, duel u Nišu se zaista jedva iščekuje jer je od poslednjeg takmičarskog nastupa, bar za većinu u našem timu, prošlo gotovo pet meseci, zaključio je Uroš Antonić, ofanzivni koordinator Nebeskih Gromova iz Obrenovca.