Čuvardić: “U svaki meč – po pobedu”

871

Somborski Celtisi su prebrodili prvo kolo Superlige pobedom nad Nišlijama, a u drugom će na svoje prvo ovosezonsko gostovanje. Uoči duela u Vršcu, gde Lavovi željno iščekuju nastup pred svojom publikom, ali i željno iščekuju prvu pobedu imajući u vidu da su poklekli u Inđiji, u ekipi Sombora vlada spokoj. O tome svedoče i reči lajnbekera “bođoša”, Damira Čuvardića:

– Mi smo zadovoljni nastupom u prvom kolu, jer smo odigrali onako kako se od nas i očekivalo. U odbrani smo zaustavili Imperatore, a napad je proradio baš kada je i bilo najpotrebnije, nakon što su gosti poveli sa 14:18. Sa trinaest uzastopnih poena, na koje nije stigao odgovor koji su naši suparnici priželjkivali, došli smo do pobede a to nam je i bilo najvažnije. Mada, moram da priznam da nije bilo lako, bar sa defanzivne tačke gledišta, jer, iskreno govoreći, nisam se u dosadašnjoj karijeri susreo sa ekipom koja toliko i tako trči. Ali, mladi su to momci, svakako talentovani, no odbrana Sombora je pronašla način da ih zaustavi. Mi smo, sa druge strane, dve godine iskusniji, pa iako nam je oprema kasno stigla i nije se sve uigralo kako treba, odnosno trenutno smo na nekih 50% od naših maksimalnih mogućnosti, ipak smo predstavljali spremniji tim jer su za Celtise zaigrali svi oni koji su u međuvremenu sticali iskustvo nastupima u Zrenjaninu, tj. Kleku, ili Vrbasu, kaže Čuvardić.

O planovima Somboraca, ne samo pred gostovanje u Vršcu, već i u čitavoj 2009, njihov lajnbeker rođen 1985. kaže:

– Što se tima tiče, cilj je da se “izgura” ova sezona, da uradimo koliko možemo kada se o rezultatima radi. Važnije je, međutim, da svojim nastupima privučemo što više ljudi i na same utakmice, kao gledaoce, ali i da omasovimo ovaj sport. Lično, ja u svaki meč ulazim da bih pobedio. Tako je, verujem, i kod mojih saigrača. Što se napada tiče, tu smo pokazali da vredimo, ali ne bih mnogo o ofanzivi. Kao odbrambeni igrač, mogu samo da kažem da napad, uopšteno govoreći, “ne podnosim”, tako da ne treba da čudi što ću uvek reći da smo mi iz defanzive više pružili, uz smeh kaže Čuvardić, dodajući:

– Šalu na stranu, ozbiljno se radi, jer ozbiljno i volimo ovaj sport. Cilj svih nas iskusnijih u ekipi je da se unaprede i ostali igrači, da tehnički i taktički podignemo nivo svog znanja i svojih mogućnosti, da u odbrani zaigramo još komplikovanije šeme… Naravno, svestan sam da mora da se krene od osnova, i zato na njih najviše i obraćamo pažnju.

Nastave li sa pobedama, i ostali će početi da obraćaju sve više pažnje na Celtise iz Sombora.