MekDauel: “Vukovi – jedan od najboljih klubova Evrope”

847

Debitantski nastup Brendona MekDauela u takmičarskoj utakmici Vukova, odigranoj protiv Legionara u okviru 1. kola Superlige, ostaće upamćen ne samo po tome što se dvaput upisao u listu onih koji su postigli tačdaun, već i zbog lakoće sa kojom je to ostvario.

Brzina. Promena pravca. “Neuhvatljivost” za one kojima je posao da obaraju ljude. Sve to, možda i malo više, krasilo je igru ovog američkog internacionalca, koji je u samo nekoliko poteza pokazao (ili je tačnije – dokazao?) da je sa pravom proglašen najvećim pojačanjem Vukova. O tome kako mu se sviđa u čuvenom “čoporu”, MekDauel kaže:

– Mislim da su Vukovi jedan od najboljih klubova u Evropi. Verujem da talenat koji ovaj tim ima najviše i doprinosi njegovoj snazi. Uz trenera Harpera i njegov način prenošenja znanja, temeljnog učenja o osnovama igre, ova ekipa će prevazići očekivanja mnogih, ističe MekDauel, dodajući:

– Što se mene tiče, zaista volim atmosferu koju imamo u ekipi. Moji saigrači su sjajna ekipa momaka, u mnogome su mi olakšali boravak i privikavanje na novu sredinu. Moram priznati da mi je i zaista prija da sa momcima razgovaram, podučavam o samom sportu kojim se bavimo, a onda da ih posmatram kako napreduju primenjujući upravo koncepte na kojima smo radili. Za šest sedmica priprema moji saigrači su naučili stvari koje će, ubeđen sam, od njih napraviti kvalitetnije igrače američkog fudbala i to na “duže staze”.

Duže staze? Zvuči sjajno. Ali, u ovom trenutku, bitna je samo jedna utakmica. Čuvena “prva sledeća”. Ovoga puta to i jeste čuvena, jer Vukove čeka gostovanje u Novom Sadu…