Đanić se uzda u timski duh Vojvoda

648

Reprezentativni raning-bek iz redova “Djuks”-a, Marko Đanić, sa nestrpljenjem očekuje predstojeći derbi Superlige u kome će se u subotu, 4. aprila, njegov tim sastati sa Vukovima. Posle otkazivanja meča u Obrenovcu, Vojvode su “svratile” do Ade i na delu videle snagu beogradskog kluba koji je ubedljivo savladao Legionare, što Đanića nije ostavilo ravnodušnim:

– Kako mi deluju Vukovi? Pa, iskreno, deluju mi – nikad bolje. I što se tiče nastupa, i što se tiče igračkog kadra. Stvarno su pokazali da su sa pravom, uz nas, svrstani među favorite za titulu, a naročit utisak ostavio je novajlija na “mojoj” poziciji, Brendon MekDauel koji je sa lakoćom trčao, kao da je to radio sa “pola gasa”, kaže Đanić, ali se osvrće i na situaciju u timu za koji nastupa:

– U “Djuks”-ima je trenutno sjajna atmosfera, meni se zaista mnogo sviđa. Naravno, svesni smo svi da će protiv Vukova biti jako teško, nema većeg testa od tog duela, ali… Mi uvek idemo na pobedu. Jednostavno smo takvi. A šta će biti na terenu, videćemo.

Prošlogodišnji dobri rezultati sami za sebe su posebna priča, ali Novosađani žele korak ili dva više. Podsticaji samopouzdanja stigli su dvaput:

– Povratak nas šestorice u klub značio je mnogima, kako onima koji su i od ranije Vojvode, tako i nekim mladim momcima. Ali, moram da istaknem i nešto drugo. Karika koja nam je nedostajala za konačni uspeh, sada je tu. Blažo Bojić. Njegovim dolaskom se mnogo toga, naravno na bolje, promenilo u našoj ekipi. On sve drži “pod konac”, podučava i podstiče da budemo do kraja disciplinovani kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve. Sada izgledamo kao pravi tim. Iako smo i ranije igrali dobro, i naši nastupi pritom nailazili na dobar odjek, nekako nam se sada čini da smo više igrali na dobru kondiciju i na individualni kvalitet, a da nam je nedostajala “završna reč” da se ostvarimo grupno, kao tim. Naš novi sportski direktor ima veliki autoritet, koji svi u klubu poštuju. Pomaže u radu na treningu, podiže nivo svesti o samoj igri, a skauting rivala je sada unapređen jer smo uz njega naučili kako se, zapravo, uočavaju sve prednosti ali i mane suparnika.

Ipak, predstojeći suparnik nije “bilo ko”.

– Takmičarski posmatrano, svaki meč je važan pa tako i ovaj. Ali, bilo koja utakmica protiv Vukova je posebna priča i pravi doživljaj za sve nas u klubu. Motivacije nam u tim duelima nikada ne fali, čak je ima i previše. Suzdržavamo se koliko je moguće, kako bismo na terenu bili pravi, zaključio je Đanić.