Ivan Prskalo, mlada nada koja prerasta u lidera

686

Rođen ne tako davne 1990. godine, Ivan Prskalo je kao raning-bek kluba američkog fudbala iz Inđije u sezonu 2009. već ušao sa priznanjima. Proglašen za jednog od najboljih sportista sa teritorije Opštine Inđija zbog svojih nastupa u dresu “Indijanaca” tokom minule godine, mladi trkač nastavio je i u Superligi tamo gde je stao kada se završila prethodna sezona.
Sa više od 200 osvojenih jardi protiv Vršca, u meču prvog kola srpske Superlige, Prskalo je pobedi svog tima doprineo i postigavši dva poslednja tačdauna na utakmici, postavivši tako konačnih 23:14 u korist “Indians”-a.

– Mi smo kao ekipa odigrali prilično dobro protiv Vrščana, ali smo zaista napravili previše kazni. Možda je, upravo zato, rezultat i mogao da bude ubedljiviji, no svaka pobeda je važna, naročito ova na startu sezone, kaže mlada nada Inđije, koji svojim igrama polako ali sigurno prerasta u lidera tima.

– Uopšteno govoreći, u prvom kolu Superlige ceo naš napad je odigrao dobro, naročito ofanzivna linija. Malo nam nije išlo “kroz vazduh”, pa nema sumnje da tek slede još bolje partije. Što se mene tiče… Zadovoljan sam ja svojom igrom, ali ja bih radije da nisam morao baš onoliko da igram, nasmejan ističe Ivan Prskalo, osvrnuvši se potom i na prisustvo Igora Hofmana u trenerskom kadru “Indijanaca”, i to kao glavnog stratega ovog tima, a nekada prvog selektora srpske reprezentacije i čoveka koji je sa uspehom predvodio beogradske Vukove i ekipu Kleka.

– Moram da priznam da se od Igora Hofmana svaki put nešto novo nauči. Podigao je nivo naših treninga, naše igre i, što je možda najvažnije, nivo našeg ponašanja kao tima. Zaista, čovek od koga se ima šta naučiti o američkom fudbalu. Reče mladić koji, sumnje nema, uči veoma brzo…