Vojvode još snažnije

637

Dva polufinala u istoj sezoni. Jedno u nacionalnom šampionatu, jedno u regionalnoj, Centralno-evropskoj fudbalskoj ligi. Mnogi o tim dometima i dalje maštaju, za novosadske Vojvode to je u 2008. bila realnost. I to surova, jer su želeli više i znali da mogu više.

Počela je 2009. i novi izazovi u njoj. Za Djukse su ciljevi stalno isti: biti bolji nego ikada pre. Zato se tokom međusezone nije sedelo skrštenih ruku, a jedno od najznačajnijih pojačanja dobili su u vidu Predsednika udruženja trenera Srpske asocijacije američkog fudbala. Blažo Bojić, koji je minule godine stigao do šampionskog trona kao glavni trener Kragujevčana, prihvatio se uloge sportskog direktora novosadskog kluba. Dileme nema, u svima znanoj “srpskoj Atini” sveukupni trijumf se nameće i kao želja, i kao neminovnost.

– Na okupu su maltene svi igrači iz prethodne sezone, osim trojice koja su odlučila da uspehe potraže u drugoj sredini. Sa druge strane, Superliga predstavlja veliki izazov, ne samo za nas već i za sve učesnike, ali moram da primetim da dva tima, naš i onaj koji poseduju beogradski Vukovi, ipak odskaču kvalitetom od drugih. Naravno, to je tako “na papiru”, ne bih nikako da potcenim ostale učesnike, ali gledajući igrački kadar i iskustvo, upravo bi ova dva tima trebalo da predstavljaju favorite za titulu ako ne bude većih iznenađenja tokom ligaškog dela sezone, kaže Bojić, dodajući je zadovoljan početkom sezone i pored činjenice da su Djuksi rezultatski teško došli do pobede nad ekipom iz Ljubljane na startu CEFL lige (7:3).

– Bila je to čudna utakmica, a kao i uvek – sijaset sitnih detalja je odlučivalo. Ali, iako sam i u toj pobedi video dosta dobrih stvari, to je već iza nas. Počinje Superliga i čeka nas prvo gostovanje. A gostovanja nikada nisu laka.

Sportski direktor Novosađana ističe da sa nestrpljenjem očekuje duel u Obrenovcu, gde će Vojvode ugostiti Nebeski Gromovi, tim koji je višestruko podigao kvalitet svog sastava angažovanjem i doskorašnjeg trenera podmlatka Vukova, Zorana Damjanovića, ali i gotovo svih njegovih pulena koji su se 2008. domogli šampionske titule u juniorskoj konkurenciji.

– Odlična je stvar za ligu da se povećava broj kvalitetnih klubova. Uveren sam da će tim iz Obrenovca biti jedno od dva najprijatnija iznenađenja u sezoni koja je pred nama. Prošle godine sam vodio svoj prethodni tim protiv njih i moram da priznam da imam sve komplimente na račun vođenja ekipe od strane Zorana Damjanovića, kao i na račun igračkih kvaliteta i fer-pleja tih mladih igrača, ističe Blažo Bojić, dodajući uoči subotnje utakmice i sledeće:

– Uopšte ne mislim da nas čeka lak zadatak. Idemo u goste jednoj ekipi koja ima ogroman motiv i da se dokaže javnosti, i svom “originalnom” timu. U meč ulazimo najkoncentrisanije i najspremnije što možemo. Biće to sve – samo ne laka utakmica.