Novi bljesak Nebeskih Gromova

714

Ekipa obrenovačkih Nebeskih Gromova otpočeće takmičenje u Superligi utakmicom protiv daleko iskusnijeg tima iz Novog Sada. Ipak, razloga za optimizam ima, pre svega zbog mladosti koja krasi domaći sastav. Uz trenera Zorana Damjanovića, koji je sa juniorima Vukova na impresivan način osvojio prošlogodišnje prvenstvo Srbije u toj starosnoj kategoriji, tim “Sky Thunder”-a ojačan je upravo njegovim pulenima koji su se u debitanskoj sezoni i domogli trofeja.

– Odradili smo pripreme onoliko koliko smo mogli s obzirom da je zima bila neugodna. Nastavljamo sa radom i dalje, a skoncentrisali smo se pre svega na afirmaciju igrača koji su osvojili juniorsku ligu prethodne godine. Kao i do sada, u svaki meč ćemo ući maksimalno angažovano, željni da dokažemo i pokažemo i svoje znanje i svoje umeće, te da tako steknemo poštovanje ostalih ekipa, kaže Damjanović koji će na raspolaganju imati i deo igrača koji su i prošle godine nosili dres obrenovačkog kluba, ali i gotovo celu postavu sa kojom se domogao juniorske titule u 2008. godini.

O tome kakvi su planovi Nebeskih Gromova u 2009. najbolje svedoče reči njihovog predsednika, Vladana Ristića:

– Zadatak kuba u ovoj sezoni je da otpočne razvoj mlađih selekcija, na prvom mestu kroz “fleg fudbal”, te da kroz saradnju sa ekipom Vukovi Beograd popravi sliku iz predhodne dve sezone koje su po rezultatima, a i po dešavanjima van terena, u najmanju ruku bile burne. Deo krivice za to snosimo mi sami, ali najveći uzrok je u tzv. “višoj sili”. Sada je, pak, došlo do kadrovskih promena u strukturama kluba, došlo je i do smene generacije među igračima i stvari polako dolaze na svoje mesto. Uvereni smo da će ova sezona biti jedan novi početak, rekao je prvi čovek obrenovačkog kluba američkog fudbala.