Inđija hrabra na početku dugog puta

262

Posle debitantske sezone odigrane u opremi za američki fudbal, ekipa Indians-a iz Inđije će u takmičarsku 2009. zakoračiti utakmicom sa timom iz Vršca. Imajući za glavnog trenera nekadašnjeg selektora srpske reprezentacije, Igora Hofmana, “Indijanci” se nadaju da će ostvariti očekivani napredak u odnosu na minulu godinu, ali iskusni stručnjak pojašnjava da se put do velikih ostvarenja – ne prelazi brzo. Naročito u ovom slučaju, jer se radi o veoma mladoj postavi.

– Javnost pre svega treba da zna da su Indiansi mlad klub. Odigrali su tek jednu sezonu pod opremom, a i nosioci igre su veoma mladi igrači: u proseku od 20 do 22 godine. Uprava kluba je od mene pre svega tražila da se u klubu uspostavi jedan određen način funkcionisanja i sistema rada. To je dug i prilično težak proces. Posebno ako klub dolazi iz manje sredine kao što je Inđija. Međutim, mi smo na dobrom putu da sve te zamisli sprovedemo u delo, kaže Hofman, dodajući:

-Trenutno u klubu postoji način i sistem rada koji nam daje optimizam za buduća vremena. Sticajem okolnosti, tokom priprema smo ostali bez desetak igrača koji nisu uspeli da se prilagode načinu treninga i ponašanja kakav smo zacrtali u klubu pred početak priprema. To će se vrlo verovatno odraziti na naše igre tokom sezone jer imamo kratak “roster”. Međutim, mi ne gledamo samo ovu sezonu, već gledamo unapred i sigurni smo da će nam se ovakav način rada i funkcionisanja isplatiti na duže staze. Naše ambicije ove sezone, moram biti realan, nisu velike. Za igrače će svaka utakmica predstavljati veliko iskustvo a svaka pobeda će za klub predstavljati uspeh.

Na pitanje kakva je atmosfera u ekipi uoči starta nadmetanja i koje su dobre strane koje je stručni štab uočio pred početak Superlige, strateg Indians-a odgovara:

– Atmosfera je sasvim korektna. Svesni smo svojih i dobrih i loših strana. Dobre strane su te što nemamo imperativ pobede i što ćemo igrati rasterećeni, kao i to da imamo dosta maladih i vrlo talentovanih igrača. Nadamo se dobrim utakmicama protiv ekipa koje su na našem nivou igre.

Za kraj, Hofman je govorio o prvom kolu Superlige i meču u kome u Inđiju stiže ekipa Vršca:

– Iskreno, ne znam ništa o Vršcu. Iz tog razloga mi ćemo pre svega gledati sebe i pokušati da broj naših grešaka svedemo na minimum i tim putem ostvarimo povoljan rezultat. Ne bih mogao da istaknem favorita pred ovu utakmicu jer nemam parametar na osnovu koga bih mogao bilo šta analizirati i iz toga izvući neki zaključak. Neka bude dobra utakmica i neka pobedi bolji.